Toen ik (Marijke) Eet als een expert schreef in 2016 heb ik – geïnspireerd door onze eigen recepten –  mijn eigen ontbijt routine drastisch veranderd. Sinds die tijd heb ik een vast repertoire van een aantal gezond ontbijtjes waarmee mijn vriend en ik (en de kids eten inmiddels ook mee) gedurende de week varieer. Ze zijn lekker, makkelijk en bijna allemaal ook snel. En gezond natuurlijk! Ik ga ze allemaal met je delen en Foodie Anne Mebelder heeft ze prachtig op de foto gezet! Vandaag deel ik de mugcake met je. Een cakeje in een mok! Een super makkelijk ontbijtje! Het is een kwestie van alle ingrediënten mengen en in de magnetron zetten. Mijn peuter is er ook gek op: “taart!!” roept hij als hij het ziet. In plaats van vanille kun je er trouwens ook cacao of kaneel door doen. Wil je het jezelf helemaal makkelijk maken? Maak het dan de avond van te voren. Dan hoef je het alleen nog maar in de magnetron te zetten.
Eet smakelijk!

mugcake

Voor 1 persoon

Benodigdheden: –

Bereidingstijd: 10 minuten 

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 30 g havermout
  • 1 ei
  • ½ tl vanillepoeder
  • 1 el kwark
  • 1 handje blauwe bessen 

Bereidingswijze

  1. Prak in een mok de banaan fijn. 
  2. Roer het ei, de havermout en het vanillepoeder door de geprakte banaan
  3. Verwarm de mok 2 minuten in de magnetron (800 watt) tot de mugcake gaar is. 
  4. Garneer met een eetlepel kwark en een wat blauwe bessen.

Voedingswaarde per eenpersoonsportie

326 kcal, 47.9 g koolhydraten, 13.1 g eiwit, 7.8 g vet waarvan 2.5  g verzadigd, 5.3 g vezels, 0.22 g zout  

Allergenen: haver (gluten), ei, melk (lactose)

mugcake