Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen 2017-02-04T21:12:58+00:00

Jazeker. Wij krijgen veel aanvragen en moeten zodoende keuzes maken. Voor ons is het belangrijk dat:

  • I’m a Foodie en/of ons boek Eet als een expert op een duidelijke wijze in de tekst vermeld wordt
  • de vragen vooraf gemaild worden
  • wij de tekst na de 1e design iteratie op inhoudelijke correctheid kunnen controleren
  • wij weten wanneer de (haalbare?) deadline is

Voor studie/school opdrachten & stage interviews maken wij eveneens uiteraard tijd vrij. Helaas kunnen we niet aan alle aanvragen voldoen 🙁

Jazeker. Dat doen we regelmatig. Wil je graag verdieping op het gebied van gezonde voeding, feiten & fabels, hypes & trends of bijvoorbeeld sportvoeding?

Stuur dan een reactie via het contactformulier met ieder geval antwoorden op de onderstaande vragen. Op basis hiervan zullen we de aanvraag in behandeling nemen.

  • budget?
  • datum?
  • locatie?
  • doelgroep?
  • doel van de sessie?
  • onderwerp(en)?

Nope. We zijn helemaal onafhankelijk en objectief. Als wij producten reviewen dan hebben wij hiervoor betaald en betreft dit geen gesponsorde content. De advertenties die ad-random getoond worden gaan automatisch. Het liefst tonen we helemaal geen advertenties omdat we die meestal gewoon erg lelijk vinden.

Raadpleeg je huisarts voor een diëtist bij jouw in de buurt. Wil je in contact komen met een diëtist van I’m a Foodie? Kijk dan even op deze kaart.

Nee, helaas niet. Je kan ons wel tippen via de contactpagina zodat we mogelijk een artikel erover kunnen schrijven.

Eet als een expert

Check onze webshop. Of via bol.com als je dat handiger vindt.

Jazeker. Dat doen we regelmatig. Wil je graag verdieping op het gebied van gezonde voeding, feiten & fabels, hypes & trends of bijvoorbeeld sportvoeding?

Stuur dan een reactie via het contactformulier met ieder geval antwoorden op de onderstaande vragen. Op basis hiervan zullen we de aanvraag in behandeling nemen.

  • budget?
  • datum?
  • locatie?
  • doelgroep?
  • doel van de sessie?
  • onderwerp(en)?

Nope. We zijn helemaal onafhankelijk en objectief. Om concrete voorbeelden te noemen ontkomen we er niet aan om voorbeelden te tonen van producten. We hebben getracht hier divers in te zijn om te voorkomen dat we een voorkeur hiermee uitspreken. Mocht je een verband zien tussen merken, producten en/of aanbieders dan is dat gebaseerd op toeval.

De cijfers verwijzen naar de literatuur die wij gebruikt hebben. De lijst was helaas te groot om op te nemen in het boek vandaar dat we de lijst op de blog hebben gepubliceerd. Zie hier voor de referenties.

De lijst was helaas te groot om op te nemen in het boek vandaar dat we de lijst op de blog hebben gepubliceerd. Zie hier voor de referenties.

Uiteraard. Helaas hebben we niet de tijd om direct en persoonlijk te reageren. Dit proberen we uiteraard wel. We zijn een FAQ aan het maken. Die zal binnenkort gepubliceerd worden. Grote kans dat jouw vraag hier tussen staat.

Wil jij een recensie-exemplaar van Eet als een expert? Dat kan via onze uitgever Kosmos: tshoughiniya [at] kosmosuitgevers [punt] nl. Is je verzoek niet gehonoreerd, maar denk dat jouw recensie toch meerwaarde heeft? Mail dan naar Bart of laat een reactie achter via het contactformulier.

Samenwerkingen

Interessante vraag. Hopelijk wel. Laat een bericht achter via het contactformulier met je vraag of voorstel.

Grote kans van niet. Door de jaren heen is de lijst met afgewezen aanvragen behoorlijk lang geworden. Claims zoals ‘met natuurlijke suikers’ en ‘vrij van e-nummers’ zullen ons niet overtuigen.

Proberen kan altijd.

Aanvragen insturen mag uiteraard altijd. Gedurende het jaar maken we hier graag tijd voor vrij. Afhankelijk van de drukte en moment beoordelen we of de aanvraag schikt. Laat het ons weten via het contactformulier.

Ben jij werkzaam als diëtist én heb je een relevante master studie afgerond? Dan zijn we op zoek naar jou!

I’m a Foodie is een beweging met als doel Nederland te inspireren gezonder te gaan eten. Wil je deel uitmaken van het I’m a Foodie-blogteam? We zijn opzoek naar enkele professionals die ons team komen versterken.

Waarom zou je willen aansluiten bij ons? Wij doen alvast een voorzet ?

  • Omdat je je kan vinden in onze visie en hier graag een bijdrage aan wilt leveren middels het schrijven van blogs;
  • Omdat je jezelf wilt profileren als expert, zodat je kan laten zien wie je bent en wat je kunt! I’m a Foodie staat regelmatig in on- en offline media, en heeft een uitgebreide followerbase onder andere op Facebook, en is sterk groeiende;
  • Omdat we regelmatig perskaarten toegestuurd krijgen om aanwezig te zijn bij congressen, events, workshops, symposia etc;
  • Omdat je als freelancer geld kunt verdienen middels het draaien van het WhatsApp de Diëtist Spreekuur en/of schrijven van inhoudelijke content voor klanten van I’m a Foodie;
  • Omdat je een goed idee voor een nieuw product of dienst dat bijdraagt aan de visie met ons kunt ontwikkelen en uitrollen. Met elkaar kun je meer ? (denk aan een boek, een evenement, een product, of E-learningmodules voor vakgenoten). Of wellicht kun je iets wat wij nog niet doen (illustraties, social media filmpjes, foodfotografie)?

Wat vragen wij van jou?

  • Je bent gepassioneerd over voeding en kunt je vinden in onze visie (puur koken, evidence-based adviezen);
  • Je hebt een kritische blik;
  • Je hebt een afgeronde diëtetiek & aanvullende master opleiding (indien geen master hebt dan is het belangrijk dat Pubmed voor jou geen geheimen kent, en dat je goed thuis bent in het interpreteren van wetenschappelijke literatuur en het communiceren hierover. Wij vinden dat een van de belangrijkste punten: cherrypicking & n=1 studies aanhalen is een no go);
  • Je gaat voor kwaliteit ipv kwantiteit;
  • Je vindt het leuk om te schrijven;
  • Je hebt tijd om ongeveer 1 x per 4 weken een bijdrage te leveren aan I’m a Foodie middels een blog;
  • Je hebt tijd om ongeveer 1 keer per kwartaal het WhatsApp de Diëtist Spreekuur te draaien of inhoudelijke content voor klanten van I’m a Foodie te schrijven.

We horen graag van je! Ohja, reageren kun je door je motivatie, en een proefblog (onderwerp naar keuze) in te sturen naar [email protected]

Helaas doen we hier niet aan. Wij zullen niet antwoorden op deze verzoeken.